Na Klínovci vítězím už počtvrté v řadě.

Druhý závod České Enduro série 2022 se odjel na Klínovci 18.-19. června. Klínovec je pro mě srdcovka, a ačkoliv jsem ještě v týdnu závodil na svěťáku ebiků v Petzenu a absolvoval jsem několik hodin za volantem, tak jsem se stihl na Klínovec přesunout včas.

 

Ani bych neřekl, že to bylo extra náročné, jen trošku spánkový deficit, páteční přebalování z auta do obytňáku bylo trošku hektické, ale vlastně vše na pohodu, časově to bylo pod kontrolou.

Už sobotní trénink probíhal za velkého vedra, a ještě větší tropy předpověď slibovala na neděli. Z našeho týmu TREK KUR jsem byl jediný zástupce. Vanik drtil EWS v Petzenu, kde bral bramboráka v masterech, což svědčí o tom, že se dostává do formy. Vojta Moudrý tentokrát dal přednost studiím.

RZty byly pekelně rozbombardované, takže Trailpark Klínovec nás prověřil opravdu do puntíku.

Závod odstartoval už sobotní premiérovou Fox Super Stage, kterou jela jen kategorie Race. Sjeli jsme celou Německou, odshora až dolů. Super nápad a formát závodu! Kotel diváků byl rozesetý podél celé trati a já startoval až po šesté večerní, jako poslední. Německou znám velmi dobře, je to můj oblíbený trail. Poslal jsem tam dost svižnou a riskantní jízdu, kde jsem měl několikrát namále. Tato Fox Super Stage mi vynesla do hlavního závodu luxusní náskok 7 vteřin. Dal jsem do té jízdy opravdu všechno, což mělo v cíli za následek to, že jsem 10 minut necítil ruce a maximální tepovku jsem měl 207!

Video z Fox Super Stage:

RACEDAY
V neděli do nás už od rána slunce pralo o 106. Bohužel nějak na mě dolehla únava z předešlých dnů a bolest břicha, rozostřené vidění a bolest hlavy mi dávaly jasné signály – co nejvíc vody, ve stínku a hadr na palici. Postupně se to zlepšovalo, a tak jsem za největšího horka kolem 13 hodiny odstartoval. Vzhledem k tomu, jak mi bylo jsem zdaleka nepředváděl, tak suverénní výkony jako v sobotu, jel jsem 85-90 %, tam kde se dalo šlapat, jsem spíš šetřil síly nebo přišlapával, ale v sedě. Jako by ta jiskra z posledních dnů pomalu začala skomírat. Pocitově to byl celkem odevzdaný výkon, ale věděl jsem jaký mám průběžně náskok, a to mě nechávalo klidným, ačkoliv mi opravdu v průběhu závodu nebylo nejlépe. Stabilní výsledky ve všech RZ, kdy jsem se přetahoval o prvenství v jednotlivých RZ tách s Matějem Charvátem mě dovedly k celkovému vítězství. Prekérka byla v poslední RZ, kde se mi zasukoval řetěz, ale po několika pokusech jsem ho nahodil zpět a mohl rubat do cíle.

Suma sumárum, druhý závod Enduro série na Klínovci jsem vyhrál o více než půl minuty! Jsem spokojen, že jsem se tak rychle dokázal přetransformovat na normální kolo po e-biku a, že i když nejedu úplně naplno dokážu i tak zvítězit s luxusním náskokem.

Tento víkend závodím na třetím závodě EWS v Canazei Val di Fassa, tak držte palce.

Sponzoži: 
Trek Bicycle
KUR sport
Mitas
Vssped
Auto Trutnov
Uvex
Outdoorweb
Cyklo Žitný
ACI moto
Dakine
PTN Pepis Tire Noodle
Progress cycle
AVS racing
LoamLab components
Revolution cycles
Nápoje z lásky
Fyzio Toncar
Happy Power
Pražírna Caffe 08

Trenéři: BePro Training, Mind The Body

Foto: Jára Sijka, Iva Nevečeřalová, Tomáš Král

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *