15 závodních RZ – MČR ENDURO Králičák + závod E-biků

Konečně jsem po zranění zad naplno zpět a mohl jsem se zúčastnit MČR na Králičáku. Jelikož jsem normální enduro závody odsunul na druhou kolej, dal jsem si k tomu ve stejný den i ebike závod a zpětně to hodnotím jako skvělý trénink.

 

Ebike závod odstartoval už sobotním večerním programem, kdy jsme jeli power stage a pak jednu z RZ dolů. No ani jedna sobotní RT se mi moc nepovedla a po prvním dnu mi patřilo až 4. místo. Moc nás v kategorii e-bike tentokrát nestartovalo, hold se všichni koncentrovali na MČR a bitvu o titul.
Nedělní program pro mě začal časně z rána, když jsem startoval v obou kategoriích. Věděl jsem, že v ebiku musím zabrat a snažil jsem se nic nepodcenit. To se vyplatilo, a nakonec jsem vyhrál hned 5 RZ ze 6 ti a v pohodě beru vítězství, za což jsem rád. Po prvním dnu to tak rozhodně nevypadalo.

Po ebiku jsem si dal hodinu pauzu, oběd a kolem 13 hodiny jsem vyrazil s poslední skupinou největších favoritů na titul na trať. Oproti e-biku jsme jeli navíc hned první RZ, která byla celkem přísná a potkalo mě hned několik krizovek. Dvojka a dalších RZ byly už v pohodě, snažil jsem se jet opravdu co jsem mohl. Hlavně jsem se snažil nepřipouštět únavu. Jelikož z týmu nikdo v závodě nestartoval, tak jsem závod objel kompletně s Klokym, což bylo super. Zatímco on byl plný energie, mě trošku během dne docházela šťáva. Dal jsem si pozor na pitný režim a doplnění tekutin.

Ke konci závodu jsem cítil větší únavu a trošku se bál, abych se někde nevyložil. Přesto to bylo pocitově bez větších chyb a cítil jsem se dobře. Na druhou stranu bylo znát, že jsem na enduro kole letos toho fakt příliš nenajezdil. Celkově 10. místo a 7. místo v mužské elitní kategorii. Nic z čeho bych skákal vysoko, ale zároveň žádný propad. Mladý kluci letěj pilu, straší ožívají a celkově jsem si závod fakt užil – dobrá atmosféra a super výkony kluků.

Gratulace mistrům ČR a vidíme se na Malé Mordávce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *