Enduro série #3 Zadov, druhé vítězství v řadě

Z Alp na Šumavu, pro někoho možná trošku úsměvné, ale jak jsem avizoval před sezónou, moje priorita je letos na českém poli, a tak jsem se rozhodl vynechat čtvrtý závod EWS v La Thuile a přesunul jsem se na šumavský Zadov, kde se jel třetí závod České Enduro série, pod hlavičkou mého hlavního partnera TREK.

Po 13,5hodinové cestě jsem se necítil úplně v nejlepší kondici, ale během sobotního tréninku jsem se začal dostávat do tempa a musím říct, že tratě se mi dost líbily, samozřejmě mělo to pár mušek, ale za mě dobrý. Nejvíc mě zarazilo, kolikrát jsme se museli během tréninku se mými týmovými parťáky vracet, abychom našli ideální stopu. To v La Thuile bylo míst k řešení opravdu minimum. Zatímco v pátek bylo relativně příznivé počasí bez deště na sobotu to hlásilo pěkný deštík. I tak, ale tratě byly dost mokré a naklouzané, vzhledem k předchozím dešťům.

RACEDAY
Hned od sobotního rána se nad Zadovem honily mraky, ale déšť se areálu úspěšně vyhýbal až do doby, než byl naplánovaný start poslední skupiny závodníků, kde jsem startoval. Ačkoliv byl avizovaný déšť nechal jsem tam suché obutí, a to protypy od Mitasu Monarch. To nám začalo intenzivněji krápat, což jsem si i tak trošku přál. Jelo se celkem 6 RZ, které byly hodně různorodé. Hned jednička byla pěkně zahřívací. Nahoře dlouhá rubačka, pak těžká kamenitá sekce na rovině, kde jsem udělal první zásadní chybu a pak už to bylo jakžtakž z kopce. Několikrát jsem odšlapoval, ale snažil jsem se jet konzistentně co nejrychleji. Po jedničce nás čekal relativně dlouhý transfer na dvojku, která byla namotaná trošku dál než zbylé RZty.

Druhá RZ, byla sice nová, ale velmi krátká a patřila k těm jednodušším. Třetí RZ nás zavedla zpátky pod areál. Tahle stage byla relativně dlouhá, začátek opět hodně šlapání, pak asi ještě dva výjezdy, no nebyla zadarmo. Po polovině závodu jsem zavítal do depa, jednak zkouknout průběžné výsledky a taky umýt kolo, protože bláta bylo celkem dost a vytrvalý déšť pokračoval. Po polovině závodu, kdy jsem první 3 RZ vyhrál, jsem se cítil celkem dobře, náskok byl necelých 15 sekund, tak jsem se snažil jet dál konzistentně a bez chyb. Překvapení bylo průběžné třetí místo Vojty Moudrýho z našeho týmu a spolu s ním a Vanikem jsme jeli druhou polovinu závodu společně. Čtvrtá RZ byla rychlá palba po cestě, trošku celkem šlapání a na závěr nějaká ta technika. Poslední dvě stage byly namotané v místním areálu. Pětka se známým skokem Temelín se mi povedla, ovšem na této stagi byl nejtěžší závěr, kde to strašně klouzalo na mokrých kamenech a kořenech a do toho musel člověk šlapat do výjezdu, no libovka, ale i tento stěžejní úsek se mi povedl.
Poslední stage byla už hodně na blátě, proto jsem volil co nejkrajnější stopy, kolikrát i v borůvčí, jen abych nejel po oslizlých kořenech.

Celkem jsem vyhrál s náskokem více jak 20 vteřin na Kubu Říhu, třetí byl Prokop, který opět tradičně nepřišel na vyhlášení. Super práce parťáka Moudrase, který si trošku pohoršil, ale i páté místo na druhý enduro závod – klobouk dolů. Vanik nezaváhal a dojel s v kategorii pro třetí triumf letos. Jsem rád, že se nám všem závod vydařil na výbornou, kór když hlavním sponzorem byl TREK. Díky za skvělé zázemí a servis.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *