Závěr sezóny. V ČR vítězství v seriálu, ve světě P25

Poslední týdny jsem vynechával reporty ze závodů. Chyběla chuť, spousty práce a hodně cestování a málo času. Tak jsem podzimní část sezony shrnul do jednoho reportu.

Vítězství v E-bike České Enduro sérii 2023

Po vítězství na Králičáku jsem jel další 3 závody – Malou Morávku, Špičák a i nakonec Klíny.

Na Malé Morávce jsem málem nezávodil. V tréninku mi skolaboval motor a druhé kolo jsem s sebou neměl. Jelikož Vojta Moudrý se v tréninku totálně rozbil a jeho kolo to nevydrželo, půjčil mi motor. Uff díky za rychlo akci Kubovi, který to přehodil. Vojta si půjčil v Treku a tak jsme naštěstí mohli oba startovat. Závod na Morávce mi sedl, vyhrát jsem většinu stagí, nejvíc se mi povedly power stage a bral jsem suverénní vítězství před Mišem Kolárem a Moudrasem.

Za to na Špičáku už to bylo o prsa. Sobotní program jsem vyhrál o 0,5 vteřiny a tuhý boj pokračoval celou neděli s znalcem místních tratí Michalem Pokšteflem. Naštěstí mi to vyšlo, ale jen o chlup a potřetí v řadě jsem zvítězil, tentokrát ale pouze o 4 desetiny před Pokšteflem, Moudras opět za 3.

Poslední závod v Klínech jsem ani neměl v plánu. Na poslední chvíli jsem se rozhodl závodit, ale jel jsem bez tréninku, na oči a po 4 hodinách spánku. Kamarádova svatba dostala přednost, jelikož už jsem věděl, že celkově vyhraju. No únava byla znát od první stage, a že to v Klínech byl sakra těžký závod, zakončen minutu a půl dlouhou power stagí. No hustý. Nakonec beru druhej flek za Michalem Prokopem a třetí Pokštefl.

Celkově v Enduro sérii beru vítězství. Moudras 2. místo a ovládli jsme tak kategorii E-bike, která letos za mě byla super. Dobrá konkurence, dobré trasy, tak uvidíme, co příští rok.

 

Dva světové poháry E-EDR ve Francii okolo dvacítky

Po špatných výkonech v prvních dvou závodech E-EDR jsem byl natěšený na podzimní část závodů. Rozježdění z Kanady bylo znát, tak je to prodat.

První závod se jel v Loudenvielle v Pyrenejích. Brutálně dlouhé a sjezdové RZ nebyly pro e-bike nejpříjemnější, ale pro všechny stejné. Sjezdové stage kompenzovaly 2 těžké power stage. Hned v 8 ráno jsme jeli jednu dlouhou a technickou. Věřil jsem si na ní, protože mi v tréninku skvěle vyšla. V závodní jízdě mi vyšla ½ a druhý už byla opět katastrofální a musel jsem běžet, a ještě jsem si myslel, že už cíl byl dřív a on byl dál, takže jsem nabral hned velkou ztrátu. Ve sjezdových stagích jsem našel celkem flow, ale ruce teda trpěly. Druhá powerstage byla pletenice, trialovka, klasika to co mi nejde. Bohužel ani v Loudenvielle to nevyšlo. Nakonec jsem to celkem zmáčknul ve sjezdech a bral 19. místo a celkem spokojenost s TOP 20 – letos poprvé.

Poslední závod svěťáku se letos jel v Chatelu v Savojských Alpách, u hranic se Švýcarskem. Byl jsem tu poprvé a krásný spot plný ještě hezčích lajn. Né nadarmo se tomu říká Evropský Whistler. Závod E-biků byl hustej, dost dlouhý závod, vlastně i normální enduráci to měli hodně dlouhý. Stage nepatřili k nejdelším, ale celkem byl závod zaveden mezi 3 údolí a ty transfery nějakou dobu zabraly. V Chatelu mezi e-bikerama byla letos asi největší konkurence. 40 fakt rychlých riderů. Celý závod jsem se pohyboval na hraně 25. místa a myslel na TOP 20, ale bohužel velký pád v předposlední RZ mě stál víc než 20 sekund. V poslední stagi jsem to napálil a bral 18. místo. Celkově jsem E-EDR sezonu zakončil 23. místem a celkově v poháru 25 i bez jednoho závodu, který jsem musel nechat vynechat.

Nehodnotí se mi to lehce, celkem zklamání poté, co jsem loni bojoval v TOP 10 letos celkem propad, ale těch příčin je několik. Vím, kde jsou slabiny a na čem pracovat, aby to příští rok bylo ještě lepší. Jak to však bude dál se ještě uvidí…

 

Děkuju moc všem co při mně letos stáli, fandili a podporovali mě.

Trenérům:
Be Pro Training, Mind The Body

Sponzorům:
KUR sport, VSSPED, Auto Trutnov, Rubena, REVIZE-EZ a dalším: Uvex, Dakine, Progress cycle, Cyklo Žitný, AVS, , PTN, Loam Lab, Simply Mix

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *