15. místo na Canadian Enduro Open Crankworx Whistler

Týden po českém mistrovství, jsem vyrazil do mé oblíbené destinace Whistler, kde se v rámci Crankworx jelo to kanadské mistrovsví v enduru. Tím, že se jednalo o Crankworx závod, tak se na startu sešla super konkurence.

Na závod do Whistleru jsem dorazil v rámci našeho CAN-585-LIFE tripu, který jedeme 3 týdny s klukama Moudrasem a Mervoušem. Do Whistleru jsem zavítal po 4 letech, a byl to fakt brutální závod.

Čas závodu byl cca 40 minut. První dvě RZ byly v hrabance, ale vůbec to nejelo, takže 5 minut šlapání a pumpování. To byly traily Hey Bud a Crazy Train na Blackcombu, na které jsme šlapali za svoje.
Třetí stage vedla z Top Of The World na Creekside, před Miss Fire a Delayed Fuse. Waau, tohle byla brutální stage – 18 minut! Horní pasáž jsem napálil celkem dobře, a předjel jsem španěla, co startoval předemnou. V polovině v černém trailu Miss Fire mi ale došly síly a odešly ruce. Týpek mě zas dojel, tak jsem ho pustil, abych ho dole na Delayed Fuse zase dojel já. No fakt masakr. Video tady:

 

Čtvrá stage byla lehčího charakteru, ale krásná hrabanka. Trail Odesa do Call Me Maybe byla oproti té předchozí pohádka. 3 minuty a pěkně v hrabance.

Na závěr dne jsme jeli další těžkou RZ. 600 převýšení v místním bikeparku. Z horní stanice Creekside lanovky do Whistler Village. Traily No Joke, Duffman a pak nějaký modrý do cíle. Zhruba v polovině jsem zase dojížděl španěla, když mi uhnul do objížďky na jednom rock dropu, který měl zhruba 3 metry, tak jsem ho nestihl předjet, a to jsem drop poslal až na zem bez brzd, tak že v kole se ozvala hrozná rána. Drželo, tak jsem taky držel a jelikož objížďka byla rychlejší, tak jsem borce musel znovu prosit o uhnutí, což se mu moc nechtělo, naštěstí jsem ho pak předjel a už to rubal do cíle, kde na mě čekali kluci a konec tak skvělého a parádního závodu, pro které nemám slova superlativ. Fakt bomba a ten pocit závodit na těchto tratích je bomba!

Po závodě došlo k zjištění, že jsem rozpletl zadní kolo, kde byl nový výplet. Ta rána na dropu byl prasklej horní čep od tlumiče, a jak jsem pak držel až do cíle, tak jsem ohnul u toho i vahadlo a ztratil podložky. Naštěstí to vše jsem zjistil až dole v cíli. Nakonec 15. místo v narvaný konkurenci je super. Nejen, že tu byla kompletní kanadská elita, ale taky zvučný jména z USA, Zélandu, Austrálie, Callaghan z Irska apod… Takže velká spokojenost a tenhle závod mě fakt bavil.

Díky sponzorům:
KUR sport, VSSPED, Auto Trutnov, Rubena, REVIZE-EZ, Uvex, Dakine, Progress cycle, Cyklo Žitný, AVS, , PTN, Loam Lab, Simply Mix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *