Nejlepší zakončení sezóny ve Finale. P7 v EWS-E 2022!

Závěrečný závod EWS-E se jel ve Finale Ligure jako součástí Trophy of Nations. Startovka éček byla nabitá 80 zvučnými jmény jako například Rude, Callaghan, Daily, Rudeau, Heap a mnoho dalších eliťáků z TOP 20 EWS.

 

Ve středečním tréninku jsme jeli pouze 2 loopy, jelikož v závodě se jeden opakoval, takže celkem 3 loopy, 2600 metrů, 12 RZ a 3 power stage. Pěkná porce, ale snesitelná. Tréninky probíhaly dost dobře, fakt jsem se cítil asi nejlíp letos, do té doby, než jsem spadl na Neandrtálcovi, kdy jsem si dal slušně do hlavy a taky na levou ruku. Dost jsem to rozdýchával, ale nic broken, takže dobrý – jen Voltaren forte a led.


Start závodu klasicky v 8 ráno a hned první stage byla power stage, pěkně vostrá. Po skalách a samý switchback. Věděl jsem, že jedu o celkovou TOP 10, takže jsem byl dost nervózní. Jedničku jsem však zvládl ve druhém nejlepší čase se ztrátou 0,8sec na vítěze – škoda, zase mi to uniklo celkem o kousek ta vysněná stage win. Za to ve druhé, respektive třetí RZ se mi začaly lepit problémy na kolo. Nejprve jsem trefil přehazku tak, že to byl klasický automat. Ve trojce se mi 2x vypnul motor a vždy před výjezdem – paráda. Ufff po prvním loopu jsem toho měl docela dost a díky první power stagi jsem byl okolo patnáctky.

Patnáctku jsem udržel i po druhém loopu, kdy už přestaly problémy s motorem, ale furt to neřadilo, jak bych chtěl, ale před posledním loopem jsem byl na 14. místě. V tu chvíli jsem věděl, že 2 francouzi bojující se mnou o TOP 10 jsou ze hry kvůli mechanickým problémům.

V poslední loopu jsem zvolil jistotu, snažil se moc neřadit, ať to kolo hlavně přežije, ať stíhám transfery, protože jsem uměl počítat a věděl, že když budu kolem 15ky, že to klapne do desítky. Tím, že s tím hodně míchali závodníci, kteří úplně éčka nejezdí. V power stagi jsem si věřil, že bych to mohl vylepšit, ale udělal jsem tam obrovskou chybu, když jsem se snažil uspěchat už první chybku… Bohužel jsem tam musel kus běžet a znovu naskakovat, ajaj, tady jsem nechal dobrých 10 sekund. Díky této chybě jsem celkově dokončil poslední závod sezony EWS-E na 16. místě, což je paráda. Cíl byl do dvacítky – splněno! A co víc? Díky chybám Francouzů jsem vyskočil o místo výš a skončil premiérovou sezónu na e-bikách na 7. místě! To jsem absolutně nečekal, navíc když jsem jako privateer, bez týmu, mechanika,bez tuningu motoru tak nějak proplouval závod od závodu… Oslavy byly dobrý, zafandili jsme klukům Trophy of Nations, Riders Trophy a gelato, pizza, moře, víno … To vše na denním pořádku. Paráda. Díky všem co fandili.

Závěrem velký díky trenérům BePro Training & MindTheBody a všem partnerům a sponzorům. Teď konečně off season volno a pak se uvidí, co bude dál…

Sponzoži: 
Trek Bicycle
KUR sport
Rubena
Vssped
Auto Trutnov
Uvex
Outdoorweb
Cyklo Žitný
ACI moto
Dakine
PTN Pepis Tire Noodle
Progress cycle
AVS racing
LoamLab components
Revolution cycles
Nápoje z lásky
Fyzio Toncar
Pražírna Caffe 08

Trenéři: BePro Training, Mind The Body

Foto: Boris Beyer & Tomáš Král & Iphone14pro

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *