Po zranění zpátky na svěťáku v Leogangu

Letošní sezóna nezačala vůbec podle představ. Celou zimu jsem nevěděl vůbec co a jak bude, měl jsem jezdit za Italský tým, ale bohužel manažer mi oznámil v dubnu, že nesehnal finance. Poté jsem měsíc čekal na potvrzení od UCI jestli dostanu divokou kartu na E-bike svěťáky, protože tam mohou startovat pouze ofiko UCI týmy. Aby toho nebylo málo 10. května sem dostal antibiotika a pak s hned na prvním tréninku zranil, když jsem si natrhnul bederní svaly a měsíční pauza byla na světě.

Do Leogangu na letos druhý závod E-EDR jsem se těšil, protože letos se ten začátek opravdu protáhl. Jako privateer jsem vyrazil do Leoše s novým kolem Trek Rail 9.9 T-Type 2024, ale bohužel tento model nemá ten Race Bosch motor… Příjezd do Leogangu byl intenzivní, dva dny trackwalk, trénink a hned závod. Vše probíhalo hladce. 

V závodní den jsme éčkaři startovali už v 8 ráno. Čekalo nás 10 RZ, z toho 2x stejná power stage, která byla dost těžká. Sjezdových metrů jsme měli 6 350m, ideální na rozhýbání po úrazu zad. Naštěstí záda jsem cítil naposledy ráno v den tréninku – pak jsem celé jezdící dny o nich ani nevěděl, takže poklona fyzioterapeutovi Richardu Jislovi, který mě fakt zachránil.

Hned první RZ power stage. Moc se mi nepovedla, zaváhal jsem v nejtěžším úseku, ale žádná tragédie. Následující RZ se nesly v šedém duchu, nemohl jsem najít to správné závodní tempo a rychlost. Každou stage jsem se motal 20-25, tratě byly čistý bike park, takže nic co by mi vyhovovalo. Druhý pokus na power stagi mi nevyšel vůbec a 2x jsem musel z kola a běžet. V deváté stagi jsem se podíval do první dvacky, ta byla asi nejpřírodnější, ale měl jsem v ní střední crash.  Poslední stage byl konec DH tratě, měla přes minutu a na ebiku to byl fakt metal.

Suma sumárum první závod, fakt těžká na éčku, protože to byl jen  bike park dolu. Nakonec 24. místo, nic super, ale nevyzávoděnost, nerozježděnost – to vše hrálo v můj neprospěch. Příští víkend ve Val di Fassa se to budu snažit vylepšit a budu chtít chytit trošku racemood.

Závěrem chci říct, že jsem fakt rád za výsledek Matěje Chraváta v hlavní mužské enduro kategorii, protože zaletěl 17. místo! Barča Vojta 8. místo. Gratuluju vám!

Díky všem za support, nejvíc mechošovi Sváťovi za TOP servis každý den. Snad v Itálii zrychlí i jezdec.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *