Od letošní sezóny 2021 za TREK

27. letý český enduro jezdec Milan Myšík (23. 05. 1993) bude od této sezóny (2021) jezdit na kolech značky Trek. Milan je vítězem evropské série EWS (Enduro World Series) z roku 2019 a ve světovém žebříčku EWS skončil v loňské sezoně na 35. místě. Poslední rok spolupracoval se značkou Norco, od tohoto roku Milan i jeho parťáci ztýmu přesedlávají na Trek.

„Velmi se z tohoto přestupu těším, vždycky jsem chtěl jezdit za Trek. Byl to vlastně můj velký sen. Zároveň jsem se poslední rok intenzivně věnoval tréninku, takže do této sezóny vstupuji s těmi největšími ambicemi, ačkoliv jsem celý únor proležel v posteli kvůli chorobě.“

Milan pochází z Benešova nad Ploučnicí. Kariéru na kole začal v roce 1999 s bikrosem a 6 let se zaměřuje čistě jen na enduro. Jeho styl jízdy je agresivní „brzda-plyn“ a vždy jede na maximum.

Z produktů Trek si Milan na závodění vybral nový enduro stroj Trek Slash 9.9. Upravil si ho tak, aby vyhovoval jeho ježdění. „Největší změnou je promě přechod na velikost M. Jelikož měřím jen 162cm, budu zkoušet „mullet“ bike, což znamená 29″ velikost kola vpředu a 27.5“ velikost kola vzadu pro větší stabilitu a zároveň rychlost a obratnost. Další vychytávkou je úprava sedlovky 150mm tak, aby byla co nejnižší a já jsem dosáhl na pedály.“

Myšík využívá i e-bike Trek Rail 5, taktéž upravený, a silniční kolo Trek Émonda SL 6, jakož i obratný Trek Top Fuel 9.9 na výšlapy a kondiční ježdění. Myšík se na sezónu aktuálně připravuje na domácích trailech v okolí Benešova a Děčína, kromě toho tráví hodně času v posilovně kvůli silovému tréninku a na motorce kvůli výbušnosti. Pokud zimní podmínky dovolí, kondičku trénuje na běžkách a na splitboardu. V březnu začíná s letní přípravou v Itálii (Finale Ligure), kam jde na dvoutýdenní soustředění a v dubnu by ještě rád odcestoval na pár dní na Madeiru.

Během sezóny 2021 plánuje Milan jezdit hlavně Českou Enduro sérii a téměř kompletní EWS.

„Po výsledcích z uplynulých let je mým cílem tato umístění vylepšit. Do sezóny 2021 jdu s plným nasazením,“říká Milan a odkazuje na svůj instagram, kde se o něm můžete dozvědět více a kde najdete i ty nejlepší akční záběry z tréninků a závodů @milanmysik61.

Photo credit: Jan Bartoň

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *