Dvojzávod EWS 5&6 v Loudenvielle (Francie)

První zářijový víkend odstartovala druhá polovina Enduro Wolrd series ve francouzských Pyrenejích. V městě Loudenvielle, kde jsem v roce 2019 získal medaili pro vítěze EWS European series. Jinak je vesnička Loudenvielle a sedla nad ním známá především jako horské prémie na Tour de France.

 

Vzhledem k náročnému programu jsem do Loudenvielle odletěl společně s Milanem Čižinským v pondělí před závodem. Kola nám tam odvezl autem Vojta Klokočka a věci zase Fejola Nestlerová, takže oba nám ušetřili kupu práce a my tak letěli velmi nalehko.

 

EWS #5

Středeční trénink jasně napověděl, že to bude hodně sjezdové. To převýšení bylo fakt velké kolem 3000 m na závod a brzdy tak dostaly pořádně zabrat. Vzhledem k nelichotivé předpovědi počasí nám zrušili za mě nejoblíbenější a nejnáročnější stage Dolmens, kde už v tréninky byly k vidění nepříjemné pády, které vyoutovaly pár závodníků ze závodu. Poté, když na čtvrtek byl hlášený déšť se pořadatelé rozhodli tuto stage zrušit a další zkrátit.

Ze závodu se tak stal velmi krátký závod, spíš sjezdového charakteru, protože jsme moc nenastoupili. Mě se moc nedařilo, ačkoliv jsem se na závod hodně těšil, bylo to fakt těžký z kopce dolů. Ani jsem tolik nechyboval, jako jsem spíš jel opatrně. V cíli 55. místo bylo lehce za očekáváním, ale zase žádná tragédie, poslední dvě RZ jsem jel kolem 40. místa, takže na závěr celkem spokojenost.

EWS #6

Ten odstartoval po dni volna hned v sobotu, kdy jsme jeli trénink a závod na Pro stagi. Jednalo se o krásnou RZ, která měla úplně všechno. Můj výkon už v Pro stagi naznačil, že asi toho v posledních týdnech bylo příliš. Nedařilo se, ač jsem dělal, co jsem mohl. Nechal jsem tam 110 %, ale výsledek tomu neodpovídal. Zatímco první závod se jel na mokru, druhý už byl o ničem jiném. Na údolím Val de Louron svítilo sluníčko a teploty dosahovaly dvacítky.

Tratě se najednou hodně zrychlily a začaly se vyjíždět úplně jiné stopy, než tou bylo první závod. V neděli jsem do toho nastoupil co to šlo, jelo se mi celkem dobře a rychle, ale chyboval jsem. Když člověk za jeden závod 5x spadne, není to dobrá vizitka. Celkově druhý závody tedy 66.

Jak jsem se do Loudenvielle těšil, tak jsem odjížděl velmi rozpolcen z toho, jak se mi nedařilo. Kloky zajel v juniorech krásné 10. místo druhý závod a Fejola v ženách masters vyhrála ve čtvrtek a v neděli byla druhá. Klobouk dolů a díky za parádní týden s českou partou.

Foto: Boris Beyer

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *