Dvojzávod České Enduro série na Malé Morávce (E-bike & Enduro)

Po prázdninové pauze se hlásím opět s reportem. Poslední srpencový víkend se závodilo pod Pradědem v bike parku Kopřivná. Tento menší resort patří k mým oblíbeným, domácí atmosféra, parádní zázemí a parádní nejen ofiko traily, ale i ty závodní.

 

Sezóna se přehoupla do své podzimní části. A jak jsem si vedl v té první?
EWS – jel jsem 2 závody, bohužel ani jeden jsem nemohl dokončit na bodované příčce kvůli technickým problémům a z tohoto důvodu chybím v nominaci Trophy of Nations, které se pojede ve Finale Ligure. Technické problémy jsem měl i na MČR, takže opravdu nemám ani bod.
 EWS – E – po 3/5 závodech jsem průběžně na 8. místě, škoda posledního závodu ve Francii, kdy jsem opět měl smůlu a byl sem rád, že jsem dokončil, protože neřešitelný problém s kolem mi nedovolil závodit, ale jen to dojet. Hlavní koncentraci směřuji ke zbylým dvěma závodům.

Česká Enduro série pokračovala pátým podnikem na Kopřivné. A bylo hned několik novinek, tou hlavní, že jsem s parťáky z týmu TREK KUR ENDURO absolvoval hned double race. Inovovaného závodu E-biků, kdy pořadatelé připravili i technické výjezdy – powerstage se zúčastnilo 22 závodníků. První část e-bike závodu se jela v sobotu v podvečer. Powerstage + 2 RZ, přilákali velký day diváků, kteří nám vytvořili parádní atmošku – díky! V neděli ráno jsme my éčkaři, vyrazili hned na další 3 stage. Start byl takto brzy, abychom stihli zregenerovat na hlavní závod. Byl jsem překvapen kolik závoďáků se heclo a objelo tento double – parádní koncept a třeba budoucnost e-bike závodů v ČR? Za mě bych E-race rozdělil možná do pátku a soboty, ať v neděli jedeme jen hlavní závod, ale i tohle se dá parádně stihnout. Na E-bike závodě jsem skončil 2. za Vojtou Moudrým. Vyhrál jsem 5/6 RZ, ale v jedné jsem se rozkrešoval a dlouho sbíral Garmin a utržený displej. Díky Oskarovi z Treku, který sobotní večer strávil rozmontováním dvou Railu do šroubku, aby zjistil, kde je chyba a já mohl v neděli pokračovat.

Po E-race následovala 2,5 hodiny pauza a jelo se do hlavního závodu. Pro Stage jako jednička byla hodně hustá, měli jsme na ní pouze jednu tréninkovou jízdu. Hned v tom nejrozbitějším jsem se rozvěsil tak, že jsem ohnul řídítka, sedlo a nahazoval řetěz. Paráda zahájit závod 30sekundovou sekerou. Psychika na bodu mrazu a chtěl jsem jet domů.

Zmáčkl jsem se a tréninkově dojel. Ve zbylých 5 RZ jsem byl 4x druhý za suverénním Charvátem a poslední RZ 6, pro mě vlastně RZ 12 jsem vyhrál, což mě hodně potěšilo a z 35. místa po RZ 1 jsem vyskočil celkově na 4ku od 0,02 setiny od 3., ale v kategorii beru body za 3., což mi dává šanci do posledního závodu na Špičáku zabojovat o celkové prvenství, přičemž si na něj brousí zuby i Charvát a v nejvýhodnější pozici je Říha. To se těším na ten souboj. Z týmu Moudras bere 8. místo v elitě a Vanik 1. v mladší masterech a 3. v ebike.
Díky pořadatelům za parádní závod a držte palce na Špičáku, bude to nářez!

Sponzoži: 
Trek Bicycle
KUR sport
Rubena
Vssped
Auto Trutnov
Uvex
Outdoorweb
Cyklo Žitný
ACI moto
Dakine
PTN Pepis Tire Noodle
Progress cycle
AVS racing
LoamLab components
Revolution cycles
Nápoje z lásky
Fyzio Toncar
Pražírna Caffe 08

Trenéři: BePro Training, Mind The Body

Foto: Ondřej Grund, Jakub Barčík

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *