Premiérový Enduro Bike Camp ve Finale Ligure

Kromě závodění se věnuji taky výuce a kempům, které děláme společně s Erikem Kimmelem. Loni, kdy jsme měli na 4 kempech v ČR plnou kapacitu jsme se rozhodli, že vyzkoušíme, jaký zájem by byl o náš kemp v Itálii ve Finale Ligure. A byla to výzva.

Jednak jsme chtěli naplnit kapacitu 8 účastníků a druhak nebylo jednoduché vše sladit a připravit do dokonalosti ba naopak trošku stresující. O to víc jsme na tom pracovali, abychom už od prosince měli vyprodáno a plnou kapacitu. Díky dodávkám z Auto Trutnov a KUR sportu jsme mohli v neděli 10. 3. v podvečer nabrat všech 8 účastníků na meeting pointu na Zličíně.

Myšík & BeProTraining a další

 Naše kempy nejsou jen o ježdění. Naším cílem je mít kolem sebe silný tým lidí, kteří odvedou skvělou práci pro naše klienty. Na všech kempech máme fotografa a kameramana Matěje Mervínskýho. Na větší kempy si bereme posilu a zároveň mechanika Vojtu Moudrého.

Přípravy od časného rána

Na kempu ve Finale jsme měli čtyři mladé dravce a čtyři starší kluky čili optimální sestava. Společně s Erikem jsme klukům připravovali ráno snídaně. Záleží nám i na stravě, a proto snídaně byly ve formě kaše na sladko, kterou si každý ochutil dle vlastní potřeby doplňky od Vilgain a druhý snídaňový chod byly vajíčka, zelenina, pečivo. Nechyběla prémiová káva od 1754 ROASTERY. Abychom stíhali shuttle mezi 8:30 – 9:00 vstávali jsme pravidelně v 5:30. Aby kluci měli full servis náš partner SimplyMix dodal na kemp proteinové tyčinky i nápoj, který plně nahradí svačinu.

Erik: Snídaně jsme chystali v podobě jakou by měli sportovci mít, takže se jednalo opravdu o zdravou, ale zároveň i běžnou a chutnou variantu sladké/slané snídaně. Taková snídaně není složitá a dodá energii na dalších pár hodin, což jsme pro dopolední blok tréninků potřebovali. Dělaly se např. i lívance, které jsou hotové během pár minut a jsou opět v lehké variantě z ovesných vloček. Cílem bylo inspirovat závoďáky k pestrosti do jejich snídaní po návratu z kempu… Jde to totiž jednoduše, chutně a zdravě.

Nabitý program celý týden

Po celý týden jsme namysleli kemperům bohatý program. Před první jízdou jsme provedli vždy důležitý warm up. Na trailech jsme stavěli nacvičovali správný postoj, zatáčky, skoky, výběr stopy a další… Všechno jsme ihned na kopci detailně rozebírali díky videocoachingu, tak aby jezdci odstranily špatné návyky. Odpolední směna byla už volnější a věnovali jsme se flow ježdění, kdy jsme střídali úseky se šlapáním vs. Bez šlapání. Jeden den jsme si dali i časovku na segment, přičemž vítěz měl u nás Tiramisu. Večerní programy patřily ještě jednou rozboru videí, přednáškám o výživě, tréninku a volným diskusím.

Milan: ,,Právě rozbory u videa jsou to, kdy se mohou jezdci mezi sebou porovnat a vidět se ve zpomaleném pohybu – to nejvíc pomáhá odstranění špatných návyků“.

Během večerních přednášek Vojta servisoval kola, aby borci ráno přišly ke strojům a jen naložili kola na shuttle a hurá na kopec.

Celý týden byla na kempu víc než pozitivní atmosféra, kluci sosali naše rady, sdíleli si videa a užívali si i přes občasné deštivé počasí super týden.

Děkujeme Dominice Durčákové za úžasný servis a zařízení všeho.

Tak zdar a vidíme se na dalších kempech Myšík & BeProTraining. Buď na jednodenních akcích, víkendovém Klínovci v září, nebo na podzimním velkém kempu v Malaze. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *