Reprezentační soustředění v Koutech nad Desnou

Pocovidová doba je zdá se býti za námi a během pandemie bohužel došlo ke zrušení mnoha závodů, či eventů. Některé z nich byly přesunuty na pozdější termíny. Sezóna se blíží k restartu, a proto jsme se poslední květnový týden sešli v Koutech nad Desnou na reprezentačním soustředění gravity disciplín pod hlavičkou Českého svazu cyklistiky.

 

Toto repre soustředění se koná každý rok pro skupinu DH a 4x závodníků. Letos jsme k nim nově přibyli my enduráci a užili si tak skvělý tréninkový kemp od 25. 5. – 29. 5. Kouty jsou skvělá lokalita, podle mě se jedná o nejlepší bike park v ČR, protože jsou tam lajny jak pro mírně pokročilé až po profíky. Stále se buduje, pokaždé když tam přijedu je tam něco nového. Zázemí taky perfektní. Ubytování a jídlo hned v areálu, takže vše při ruce.
První den jsme dali nějakých 13 jízd, z toho jsem si dal posledních pár kusovek. Zbylé dny už těch jízd bylo trošku míň ale přidalo se na rychlosti. Přeci jenom jezdit v tak velké partě toho nejlepšího, co česká gravity scéna nabízí je super.

V rámci soustředění jsme jeli i měřené jízdy na DH trati. Skvělou formu tak ukázali Matěj Charvát, Standa Sehnal nebo Kuba Říha. Jezdilo se fakt dobře, ačkoliv kromě prvního dne ostatní dny propršelo a člověk by si na konec května i na horách představoval jiné počasí, tak to stálo za to! Ježdění na kluzkém povrchu je ten nejlepší trénink. Po 3 dnech už jsme toho měli všichni plný ruce a rozjeli jsme se každý domů, někteří sjezdaři teda na první závod Moravsko-slovenského poháru.

Díky všem klukům z nároďáku za super týden, díky Českému svazu cyklistiky a Milanovi Suchomelovi za uspořádání tohoto předsezónního kempu a v neposlední řadě Kubovi Šedivému za fotky.

Enduro sezóna začíná 13.-14. června prvním závodem Enduro série na Klínovci, tak se vidíme tam na kopci. Zdar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *